medikal

05:23
0

Damacana Suların Zararları


Çoğu aile içme suyu tercihlerini, pet şişe yada damacana ile satışa sunulan hazır sulardan yana kullanıyor. Damacana suların taşıdığı en büyük risklerden biride, korsan dolum yapan firmalardır! Bu suların kalitesi belirsizdir. Beklediği için bayat olabilir. Damacananızı iade ettikten sonraki dolumda içme suyu kabınızın ne kadar yıkandığı, yada içinde deterjan veya kimyasal madde kalıp kalmadığı bilinemez. Ayrıca 65 dolumdan sonra kullanılmaması gerekir. Ancak, bununda sağlıklı olarak denetimi yapılamaktadır.
*Damacana’lar 15 saat içinde tüketilmelidir.
*65 dolumdan sonra kesinlikle kullanılmamalıdır.
*Yetkililer tarafından kontrolleri düzenli yapılmalıdır.
Çukurova Üni. Tıp Fak. Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyolojik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Fatih KÖKSAL; ”Damacanadaki suyun hava ya da güneşe maruz kalmasının kişiyi ölümle sonuçlanan hastalıklara kadar götürebilen mikroorganizmaların üremesine neden olduğunu” bildiriyor.

Bunları Biliyormusunuz?
- Damacana suların nereden ve hangi şartlarda doldurulduğunu biliyormusunuz?
- 1 Litre içme suyunun, 1 litre benzinle eş değer fiyatta satıldığını hiç düşündünüzmü?
- 1 Yıl içinde damacana sulara ödediğiniz bedeli hiç hesapladınızmı?
- Damacananın ham maddesi olan Bisfenol A‘nın zararlarını duydunuzmu? (Bayanlarda göğüs kanseri, erkeklerde prostat kanseri, çocuklarda hiperaktivite, aşırı kilo)
- Kimyasal silah üretiminde kullanılan Fosgen‘in damacana üretiminde de kullanıldığını biliyormusunuz?
- Damacana suyunu yemeklerinizde, sebzelerinizi meyvelerinizi yıkarken ve içmekte kullandığınızda, 1 günde kaç litre su harcarsınız?
Eğer sadece içme suyu olarak kullanıyorsanız, damak tadınız için bu tercihi yapmış olursunuz. Peki sağlığınızın hiç bir önemi yokmu?
Yorum sizin..



Sonraki Yazı
Bu Son Yazı
Önceki Kayıt

0 yorum:

Yorum Gönder